Ringsted på Midtsjælland flirter med Wonderful Copenhagen

Indtil videre kun et foreløbigt samarbejde, men både Ringsted og Wonderful Copenhagen går efter, at det skal blive varigt, trods manglende geografisk sammenhæng.
17. DEC 2019 15.39

RINGSTED: Mens de fleste kommuner er gået efter at lande en tilknytning til et destinationsselskab omkring førstkommende årsskifte, har Ringsted sat det lange lys på og vil først tage stilling i slutningen af 2020. Tilsvarende langt har man set geografisk, for den foretrukne partner er Wonderful Copenhagen med indtil videre 22 deltagerkommuner, men i første omgang kun som et foreløbigt samarbejde.

Både Ringsted Kommune og Wonderful Copenhagen har dog 'en fælles forståelse om at arbejde hen mod, at Wonderful Copenhagen bliver destinationsselskab for Ringsted / Ringsted bliver medlem af Wonderful Copenhagen', hedder det i et 'forståelsespapir', som de to parter har udarbejdet efter skabelon fra regeringsdannelsen efter FV19.

Bogstaveligt talt alle andre turistsamarbejder er geografisk sammenhængende, og her adskiller Ringsteds præferencer sig markant. Ringsted Kommune støder intetsteds op til Wonderful Copenhagens geografiske område.

Roskilde og Lejre kommuner, der ligger mellem Ringsted og Wonderful Copenhagen-kommunerne på landsiden, har valgt at gå sammen med Frederikssund, og på vandsiden er det Køge, Solrød og Greve, der ligger mellem Ringsted og Wonderful Copenhagen-området. Disse tre kommuner har endnu ikke besluttet sig for at indgå i et turistsamarbejde.

De kommunale turisme-indsatser er under omorganisering, efter at erhvervsfremmereformen fra tidligere i år har som et af sine mål, at området skal konsolideres i 15-25 turismedestinationsselskaber.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt