Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rejsehold i lokalsamfundene

Tønder vil sikre fortsat aktivitet og udvikling i lokalsamfundene efter skolelukninger

TØNDER: Otte byer mister fra august den lokale folkeskole. Men kommunen tager nu initiativ til et samarbejde med lokalsamfundene og Landdistriktsudvalget om at sikre, at der også efter skolelukningerne vil være aktivitet i bygningerne og liv i lokalsamfundene.

- Under debatten om skolestrukturen var en af de helt store bekymringer, at skolelukningerne ville gøre de berørte landsbyer mindre attraktive som lokalsamfund. Det er en bekymring, vi tager alvorligt. Derfor har vi også givet tilsagn om at medvirke til nye løsninger, der kan understøtte lokalsamfundenes fortsatte udvikling. Nu sætter vi handling bag ordene og opretter et rejsehold, som skal gå i dialog med beboerne i lokalsamfundene, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Stig Bæk Andersen.

På møderne mellem rejseholdet og de lokale repræsentanter skal det bl.a. afklares, hvilke bygninger lokalrådene og foreningerne er interesseret i og på hvilke betingelser. Lokalsamfundenes repræsentanter kan samtidig komme frem med deres ideer og ønsker, og rejseholdet vil herefter behandle forslagene og melde tilbage.

Lukningen af de otte skoler i Ballum, Visby, Nørre-Løgum, Bedsted, Vodder, Døstrup, Jejsing og Abild er led i den vedtagne helhedsløsning på skole- og dagtilbudsområdet.

lcl