DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Regning til både stat og kommuner for forsinket ejendomsvurdering

Bevilling skulle være udløbet i år, men forlænges til 2024.
31. AUG 2020 14.16

Problemerne med at få et nyt ejendomsvurderingssystem til at fungere kommer til at koste både for staten og i kommunerne, fremgår det af regeringens forslag til finanslov. Her afsættes 89 mio. kr. til yderligere fire års drift af et register, hvor bevillingerne egentlig stod til at udløbe i år.

Plandata.dk blev udviklet til at tilvejebringe nye og mere retvisende planoplysninger til brug for de nye ejendomsvurderinger, og da de ikke er på plads endnu, skal Plandata.dk videreføres. Det kommer ifølge finanslovforslaget til at koste 29 mio. kr. i 2021 og 20 mio. kr. årligt i hvert af årene 2022, 2023 og 2024.

Det nye ejendomsvurderingssystem står muligvis over for yderligere forsinkelser. Mandag fratrådte direktør Andreas Berggreen med øjeblikkelig virkning fra den ansvarlige Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, og på onsdag er Folketingets skatteordførere hasteindkaldt af Skatteministeriet til en orientering om, hvor galt det står til.

Forsinkelsen vil også efterlade en regning til kommunerne. 'Plandata.dk medfører både udgifter i staten og kommunerne', konstateres det lakonisk i finanslovsforslaget, uden at der sættes beløb på den kommunale del.

 

Se finanslovforslaget.