Herlev Kommune:
Regler indskærpes - Michelin-middag ramte forsiden

KORT NYT31. MAJ 2022 13.30

HERLEV: Herlev Kommune indskærper over for døgninstitutionen Dildhaven, at det ikke er "på linje med den måde, vi ønsker den pædagogiske og økonomiske praksis i Herlev Kommune", når en leder og syv unge sidste år spiste for 16.000 kr. på Michelin-restaurant Kong Hans i København. Det skriver Ekstra Bladet, der har fået aktindsigt i sagen, som i artiklen lanceres under overskriften "Utilpassede unge mæskede sig i michelinmad - på din regning".

Middagen var en del af kommunens indsats for nogle af de unge, der led størst afsavn under coronakrisen, hvor institutionen ikke kunne lave nogen aktiviteter. Da samfundet åbnede igen, gik turen så på restaurant i forbindelse med et tema om "kost og fællesskab". Menuen var otte gange Kong Hans menu og otte gange juice-menu, oplyser kommunen ifølge bladet.

Centerchef for børn, unge og familier i Herlev Kommune Hanna Wilson skriver i et skriftligt svar til avisen: "Udgiften til restaurantbesøget blev taget fra Dildhavens eget budget, hvor det under coronanedlukningen havde været muligt at spare midler op, fordi en del af de vanlige aktiviteter og ture ikke kunne gennemføres. Midlerne er således ikke gået fra andre udsatte børn eller unge i kommunen". Alligevel indskærper kommunen altså, at middagen ikke var på linje med dens ønskede pædagogiske og økonomiske praksis.

cwa