Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Regionsrådsformand må godt kritisere

Regionsrådsformand må godt kritisere

Ombudsmanden indleder ikke undersøgelse på baggrund af en klage fra Dansk Sygeplejeråd

KØBENHAVN: Sygeplejerskerne mener, at regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S), Region Sjælland, har krænket deres ytringsfrihed. Det mener Folketingets Ombudsmand ikke er tilfældet. Derfor tager han ikke sagen op, skriver han i et svar til Dansk Sygeplejeråd.

Sagen blev rejst efter et avisinterview om sygeplejerskenormeringernes betydning for dødelighedsstatistikken. Regionsrådsformanden blev i artiklen citeret for at sige: 'Det er et fælles ansvar for personale og politikere, og jeg vil stærkt opfordre til, at vi samarbejder om at få de dødelighedstal ned i stedet for at diskutere dem i pressen'.

Det var sygeplejerådets vurdering, at udtalelsen reelt begrænsede sygeplejerskernes ytringsfrihed. Men Folketingets ombudsmand er uenig.

- Der er ingen tvivl om, at offentligt ansatte i Danmark har en vidtgående ytringsfrihed, der ikke kan begrænses af arbejdsgiverne. Den foreliggende sag ændrer ikke ved dette. Men der skal selvfølgelig også være et spillerum for offentlige chefer til at markere deres ledelsesmæssige holdninger til, hvordan spørgsmål på arbejdspladsen bedst håndteres, siger Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen.

bi