Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regionsformand risikerer sag ved Ombudsmand

Dansk Sygeplejeråd overvejer at melde regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S) til Ombudsmanden for knægtelse af ytringsfriheden
KORT NYT24. JAN 2012 12.54

SJÆLLAND: Sagen handler ifølge DR Sjælland om en landsdækkende dødelighedsstatistik, der viser, at sygehuset i Nykøbing Falster har massiv overdødelighed. Det fik sygeplejerskernes repræsentant til at gå i medierne og fortælle om dårlig normering. Regionsrådsformanden tog afstand fra udtalelserne og opfordrede på forsiden af Lolland-Falster Folketidende de ansatte til at få dødelighedstallene ned i stedet for at diskutere dem i pressen.

- Når vi vælger at starte sagen op som ombudsmandssag, er det netop fordi, den har stor principiel betydning for alle sygeplejersker i regionen. Jeg er overbevist om, at de oplevelser, sygeplejerskerne gør sig i hverdagen, indeholder vigtig viden, der kan belyse årsagerne til den alt for høje dødelighed på Nykøbing Falster Sygehus, siger kredsformand Helle Dirksen.

- Jeg har bare sagt, at det er bedre at være optaget af at få problemerne løst i stedet for at skændes om, hvem der har ansvaret, forklarede Steen Bach Nielsen til tv-stationen.

ka