Regioner og kommuner afprøver 12 projekter med kunstig intelligens

Seks kommunale og regionale projekter med kunstig intelligens starter i det nye år.
3. SEP 2021 11.45

Efter nytår går kommuner og regioner i gang med at eksperimentere med kunstig intelligens, AI. 12 nye projekter skal med AI bl.a. sikre, at patienter får en tryg hjemsendelse ved at hjemmemonitorere eller hjælpe kommuner med at sortere i de mange mails, borgere og virksomheder sender. 

Projekterne tæller seks i regioner og seks i kommuner. Et projekt i hjemmeplejen i Aalborg skal fx øge chancen for, at borgere møder de samme medarbejdere ved hjemmebesøg, og Region Sjælland vil understøtte visitation af henvisninger fra almen praksis. 

- Vi forventer, at kunstig intelligens kan understøtte hurtigere og bedre indsatser for både forebyggelse, diagnosticering og behandling af patienterne. Vi er derfor glade for, at vi igen i år kan sætte en håndfuld nyskabende projekter i søen. Der er et stort potentiale i kunstig intelligens, og projekterne er med til at vise nye veje og realisere gode ideer i praksis, siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose (V).

I forbindelse med økonomiaftalerne for kommuner og regioner for 2020 blev det aftalt at etablere en investeringsfond på op til 200 mio. kr. fra 2019-2022 til nye teknologier, som skal medfinansiere signaturprojekter om kunstig intelligens i kommuner og regioner.

- De nye signaturprojekter skal give os erfaringer med, hvordan kunstig intelligens kan gøre en positiv forskel for den kommunale service til borgere og virksomheder. Og kan hjælpe med svar på, hvordan alle kommuner kan få nytte af teknologien. I kommunerne har vi en stor udfordring med at få nok hænder til at levere de helt centrale velfærdsopgaver, siger formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg og Aalborg-borgmester,  Thomas Kastrup-Larsen (S).

Se alle projekterne hos Danske Regioner.

ibs