Region Syddanmark vil klimaoptimere sygehuse

Regionsrådet har godkendt klima- og renovationsprojekter på sygehuse for mellem 85 og 95 mio. kr.
1. JUN 2021 10.02

SYDDANMARK: Strømslugende ventilationssystemer og miljøbelastende køleanlæg på de syddanske sygehuse bliver snart udskiftet. Det står klart, efter regionsrådet på et møde mandag godkendte klima- og renoveringsprojekter for 85-95 mio. kr.

- Regionsrådet lægger stor vægt på, at regionen bidrager til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, og dermed skal regionen også selv belaste klimaet mindst muligt, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Anlægs- og innovationsudvalget og fortsætter: 

- Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi nu har en konkret investeringsplan, der kan sætte skub i klima- og renoveringsprojekter på regionens sygehuse med det samme, så vi ad den vej understøtter regionens omstilling til en mere klimavenlig drift.

Forventer besparelse på 8-10 pct.

Alle regionens sygehuse har fået tildelt midler til konkrete projekter, og de enkelte sygehuse har selv peget på, hvilke klima- og renoveringsprojekter de kan gennemføre.

Eksempelvis har Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og Sønderborg fået penge til at udskifte ventilationsanlæg på operationsstuer og i teknikrum og forventer en el-besparelse på 35 pct. pr. anlæg.

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og Sygehus Lillebælt i Kolding har fået bevilliget penge til at udskifte energitunge ventilatorer samt energioptimere deres centralkøleanlæg.

I alt er der på Sygehus Sønderjylland, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Lillebælt, Psykiatrisygehuset og OUH projekter for 96 mio kr. Regionen forventer dog en rabat på købpriserne på mellem otte og ti pct. 

amp