- Vi vil meget gerne i dialog med kommunerne, om hvordan vi bedst kan samarbejde på området, siger Harry Jensen (V), formand for Udvalget for jordforurening.
For at sikre tryghed omkring børneinstitutionerne vælger nogle kommuner måske at udføre en systematisk undersøgelse af jorden i børneinstitutioner og på offentlige legepladser. Regionen har stor erfaring med at udføre forureningsundersøgelser og kan derfor hjælpe for eksempel med at tilrettelægge undersøgelserne.
- Når en kommune finder en forurening på en børneinstitution eller på en offentlig legeplads, som er farlig for børnene, er regionen klar til hurtigt at rykke ud og være med til at løse problemerne med jordforurening, siger Harry Jensen.
Flere kommuner har systematisk undersøgt jorden i børneinstitutioner. På en del af grundene fandt man, at jorden var lettere forurenet med tungmetaller og tjærestoffer. På en mindre del af grundene blev der fundet en kraftig forurening. Pr. 1. januar 2008 trådte nye regler i kraft, som betyder at store dele af jorden i byzonen nu betragtes som lettere forurenet.
Lettere forurenet jord er ikke farlig, hvis simple råd følges. Børnene skal f.eks. vaske hænder, når de har været på legepladsen og børnene må pga. snavset fodtøj og udetøj ikke lege i garderoben.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.