Ud af de 122 forureninger, som karakteriseres som store jordforureninger, kan 90 true vores sundhed og drikkevand. På de 85 er der igangsat eller planlagt oprensning, overvågning eller undersøgelser.
De sidste fem er konkret vurderet, og her er derikke aktuelle planer om en indsats. Regionerne udfører altså i dag en målrettet indsats mod forureningerne, helt i overensstemmelse med jordforureningsloven.
Rapporten afliver derfor myten om, at der ikke sker noget på disse forureninger pga. af deres størrelse. Der er således til dato brugt 1,1 mia. kr. på de store jordforureninger, og det skønnes, at der skal bruges yderligere 1,2 mia. kr. på de af sagerne, der i dag ligger inden for de offentlige indsatsområder.
- Jeg er meget tilfreds med arbejdsgruppens rapport, og den viser, at regionerne har godt fat i opgaven. Vi har besluttet at styrke jordforureningsområdet med 50 mio. kr. ekstra, så der samlet er 380 mio. kroner om året i regionerne til jordforurening. De store jordforureninger prioriteres rigtigt i forhold til den samlede indsats på hele jordforureningsområdet, og jeg ser derfor ikke noget behov for en særskilt handlingsplan for de store jordforureninger, som det ellers har været fremført, siger Miljøminister Connie Hedegaard (K).
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.