Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Region Hovedstaden: Lad os løse problemerne

Regionsformand Vibeke Storm Rasmussen mener, at mens hovedstads-kommunerne skændes, så forsvinder ellers nødvendige trafikinvesteringer til provinsen

HOVEDSTADEN: Regeringens problemer med trængselsringen - forårsaget af bl.a. omegnskommunernes højlydte protester - har ført mange og forskelligartede politiske reaktioner med sig. Det gælder ikke mindst nu, hvor regeringen har smidt håndklædet i ringen og opgivet trængselsringen.

Nu rykker formanden for regionsrådet i Hovedstaden ud med ønsket om, at regionen overtager ansvaret for hovedstadens trafik.

Vibeke Storm Rasmussen (S) skriver under overskriften: Giv regionen ansvaret for Hovedstadens trafik:

'Endnu engang skændes borgmestrene i hovedstadsregionen pga. et trafikforslag. Problemet med betalingsringen var, at den var ensidigt rettet mod at løse et problem for de knap 540.000 borgere i Københavns centrum og ikke rettet mod alle hovedstadsregionens 1,7 millioner indbyggere, som alle har behov for at kunne komme på arbejde, til uddannelse, gøre indkøb og besøge familie.

Hver gang hovedstadskommunerne skændes indbyrdes, ender investeringerne i provinsen. Tilbage står Danmarks hovedstad med store uløste problemer, der lægger hindringer i vejen for økonomisk vækst og velstand.

Trængsel på vejene gør det svært at komme frem, den nødvendige udbygning af vejene forliser i skænderier og ansvaret for den kollektive trafik er fordelt på utåleligt mange organisationer, der ikke tænker på tværs.

Trafikområdets fremtid går op i hat og briller og hele Danmark bliver snydt for de penge, som vi kunne hæve den økonomiske vækst med. Hvor dumme kan man være?

Vi vil i regionsrådet i Hovedstaden gerne komme med en ordentlig plan baseret på logik og økonomi. Og dét med en sammenhængskraft, så ikke ethvert nyt tiltag skal udløse så meget larm og spektakel.'

mou