REBILD: En særlig pædagogisk tilgang, der skal øge motivationen for læring og styrke elevernes kritiske og innovative tænkning, skal i et samarbejde med Aalborg Universitet afprøves i folkeskolerne i Rebild Kommune, skriver LigeHer.nu Himmerland.
- Problembaseret læring styrker de kompetencer, elever har brug for i fremtiden, som for eksempel evnen til at samarbejde, tænke kritisk, kommunikere og være kreative og praksisfaglige. Elever får en dybere læring, da de faglige emner ofte huskes bedre, når der arbejdes problembaseret. I Rebild Kommune har vi haft fokus på denne tilgang, blandt andet med et pilotprojekt på Suldrup Skole, og erfaringerne herfra har været meget positive. Vi venter os derfor meget af denne mulighed for at kunne give alle skolerne et kompetenceløft, siger kommunens projektleder, chef for center for børn og unge, Lene Hvilsom til bladet.
Aalborg Universitet skal sammen med lærere, pædagoger og ledere i kommunen nu undersøge den pædagogiske tilgangs potentialer i folkeskolen. Projektet er støttet med 4 mio. kr. fra A.P. Møller-fonden.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.