DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Randers vil nu sætte genbrug af egne møbler i system

En digital platform skal lade kommunens afdelinger "shoppe" genbrugsmøbler, som er blevet til overs i koncernen.

RANDERS: I kampen for bæredygtighed ændrer Randers Kommune nu praksis for udskiftning af møbler og inventar på kommunens arbejdspladser. Der bliver nu opbygget en digital platform, hvor kommunens afdelinger kan "shoppe" genbrugsmøbler, som er blevet til overs i koncernen. 

- Ved at genbruge vores møbler undgår vi, at brugbare møbler ender med en kort levetid, fordi vi køber nyt. I stedet sørger vi for at rengøre og istandsætte de møbler, som bliver til overs et sted i organisationen så de kan tages i brug igen, forklarer Tine Arensbach, afdelingsleder i Jobcenter Randers Erhverv, som organiserer det nye bæredygtighedsprojekt. 

De genbrugte møbler vil blive udstillet i en intern webshop, hvor ledere og medarbejdere kan finde det inventar, de mangler til arbejdspladsen og dermed også spare på indkøbsudgifter til nyt inventar. Den lille rest af møbler, som ikke kan genbruges, bliver genbrugt på anden vis via Randers Genbrugsplads. 

- Projektet giver os mulighed for skabe nye arbejdspladser til borgere, som har svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet og som passer godt i et job på færre timer eller med afgrænsede opgaver. Møbelcirklen er et bæredygtighedsprojekt med sociale, økonomiske og klimamæssige gevinster, forklarer Tine Arensbach.  

Sideløbende med den interne online møbelshop arbejder kommunen på at opbygge en bæredygtig indkøbsstrategi for møbler, som også forpligter eksterne leverandører til at tænke bæredygtigt og cirkulært.

ka