Nogle byer er dygtige til at ændre sig, mens andre er fastholdt i en vanskelig situation. De mellemstore byer uden for hovedstadsregionerne er sårbare og synes ofte at være ladt i stikken, fordi økonomien bliver koncentreret i hovedstæderne og de største byer.
Randers kunne være en af disse byer, og på den baggrund er Randers Kommune gået med i et samarbejde under EU's INTERREG III B program; 'Mellemstore byer i dialog omkring Østersøen.'
Andre deltagere er Nakskov Kommune og Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande, og mellemstore byer i Sverige, Finland, De Baltiske Lande, Tyskland, Polen og Rusland. Projektet løber over tre år og munder bl.a. ud i seks konferencer forskellige steder i Østersøregionen.
Mere energi til regionerne
Byerne vil blandt andet gøre status over deres situation og lære af hinandens succeshistorier. Gennem projektet vil byerne finde ud af, hvad de har til fælles, og hvilke initiativer de kan tage for at modvirke tendenserne til, at alting koncentreres i hovedstadsområdet.
- Det er interessant, at samarbejde med andre byer, og især når det er over landegrænser, siger kommunaldirektør Steffen Røntorp. Han understreger, at projektet ikke handler specielt om Østersøen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.