Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rådmand i tillidskrise efter et læk og et forsøg på at lyve sig fra det

'Fodfejl' siger rådmand Søren Windell (K) om læk og benægtelse. S derimod: 'Et tillidsbrud af alvorlig karakter.'

ODENSE: Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) har et reparationsarbejde liggende foran sig i henseende til sin troværdighed over for socialdemokraterne i Odenses ældre- og handidcapudvalg.

Kort før et møde i dag i udvalget gik rådmanden til bekendelse og indrømmede, at han tidligere på måneden lækkede et sparekatalog til TV2 Fyn, før udvalgsmedlemmerne overhovedet havde set det. I første omgang benægtede han at være ophavsmand til lækket, men fik så kolde fødder over udsigten til, at medarbejdere i forvaltningen ville blive mistænkeliggjort, fordi Socialdemokratiet havde sat et forslag om en fuldskala-undersøgelse på dagsordenen til udvalgsmødet i dag.

Den mistænkeliggørelse kunne han 'ikke leve med', skriver Fyens.dk, og han havde derfor 'valgt at indrømme', hvad han kalder 'en fodfejl'. Socialdemokraterne kalder det noget andet, nemlig 'et tillidsbrud af alvorlig karakter' og undlader ikke at påpege, at han har 'løjet om det over for udvalget'.

Det har næppe stemt socialdemokraterne blidere, at rådmanden i Fyens Stiftstidende i et læserbrev efter lækket kaldte Socialdemokratiets afvisning af sparekataloget for 'en lang flugt fra det ansvar, som de og deres chef borgmesteren har'. Rådmandens læserbrev var et svar på et andet læserbrev fra de fire socialdemokrater i udvalget, som foruden kritik og afvisning af indholdet kaldte rådmandens sparekatalog for et 'mediestunt'.

Både sparebehovet og den dårlige stemning var på dagsordenen henholdsvis formelt og uformelt på udvalgsmødet tirsdag. Der er endnu ikke meldt noget ud efter mødet.