DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Rådmand fortryder bevillingseftersyn for diabetespatienter

Flere end 300 type 1-diabetikere var i risiko for at miste deres flash glukosemåler, de tidligere er blevet bevilget. Men nu ændrer Aarhus Kommune praksis.
11. FEB 2020 6.45

AARHUS: En forvaltningsplan om at revurdere bevillinger til hjælpeudstyr for diabespatienter i Aarhus Kommune er trukket tilbage. Kommunen har varslet 300 patienter om, at deres bevilling af glukosemåleudstyr var til revision, men efter en henvendelse fra TV2 Østjylland har rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), nu fastslået at kommunen ændrer praksis.

- Vi sætter det hele på standby. Vi er simpelthen nødt til at have nogle retningslinjer. Jeg synes jo, at borgerne skal have det bedste overhovedet, siger Jette Skive (DF) til TV2 Østjylland. Ifølge Jette Skive (DF) vil de cirka ti patienter, der allerede har fået frataget glukosemåleren, få den tilbage igen.

Og den udmelding glæder Hans Skou (V), der er medlem af Sundhed- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune.

- Jeg er glad for, at rådmanden lader fornuften sejre. Det er det rigtige valg for både borgerne og samfundet, siger han til TV2 Østjylland.

Pres på minister
Aarhus Kommune gik forrest med den nye teknologi og bevilligede måleapparatet til alle de diabetes-1-patienter, der ønskede det, da den såkaldte Flash glukosemåler kom på markedet i 2016.

Men måleudstyret er dyrt, og mange kommuner foruden Aarhus har tøvet med at bevilge udstyret. Det har tvunget diabetikere til enten at undvære eller købe udstyret i udlandet, da det ikke sælges til private i Danmark.

TV2 Østjylland skrev i sidste uge, at en række partier havde lavet et udkast til en beretning, som skulle behandles på et møde i sundheds- og ældreudvalget i Folketinget for at lægge pres på sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Beretningen blev dog efterfølgende trukket tilbage, da SF bakkede ud af samarbejdet mellem partier, som udgjorde et alternativt flertal i Folketinget, og dermed blev ministeren ikke tvunget til forhandlingsbordet med det samme.

Nu lægger Jette Skive (DF) yderligere pres på landspolitikerne og opfordrer regeringen til at sætte gang i forhandlinger mellem regioner og kommuner.

- Vi kan ikke løse det selv, siger Jette Skive (DF) til TV2 Østjylland.

MG