DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Rådmand foreslår bæredygtig vækst for børn og unge

Rådmand foreslår bæredygtig vækst for børn og unge

Nytænkning, bæredygtighed og økonomisk fornuft skal bære skoler, dag- og fritidstilbud i Aarhus gennem de kommende år, mener rådmand for Børn og Unge, Kristian Würtz (S)
4. JAN 2012 14.25

AARHUS: Flere børn, flere tilflyttere og et bysamfund i vækst udfordrer fremtidens skoler, dagtilbud og fritidsordninger i Aarhus, og det er nødvendigt med nybyggeri, modernisering og udbygning

Med et forslag til de kommende års anlægsinvesteringer, vil Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge, anvise bæredygtige og nytænkende løsninger.

- Aarhus er en by i vækst, og væksten er en god forretning. Men flere børn og flere tilflyttere kalder på nye investeringer, så Aarhus fortsat er et attraktivt sted at bo for forældre og børn. Det er fundamentalt i Danmark, at børn kan være i dagtilbud og gå i en god skole, mens mor og far går på arbejde, siger Kristian Würtz.

Eksempelvis ventes antallet af 0-5-årige at stige med 6.000 børn frem til 2023, og det skal fremtidsplanerne afspejle, mener rådmanden, der påpeger, at flere nye pladser vil komme alle forældre og børn til gode.

Samtidig er teknisk modernisering af allerede eksisterende bygninger  afgørende. Børn og Unge har ejendomme til en værdi af 5,9 mia. kr., som skal vedligeholdes.

- Det går ikke, at vores bygninger forfalder, mens krisen kradser. Vi skal modernisere smart, så vi får bæredygtige og nyskabende miljø- og energiforbedringer tænkt ind. Dermed kan vi forbedre bygningerne og spare driftsudgifter på samme tid, siger Kristian Würtz.

I den forbindelse foreslår han også en pulje på fem mio. kr. årligt til investeringer i bæredygtighed. Der er i dag en række initiativer som grønne tage, solceller og solvarme, som på sigt vurderes at have et økonomisk potentiale, men som udgangspunkt fordrer støtte til afprøvning og udvikling.

Aarhus Byråd skal drøfte ønsker til de kommende års anlægsinvesteringer ved en konference i begyndelsen af februar.

mou