Puljemidler skal gøre flere fynboer fysisk aktive

Ministermillioner til Assens Kommune skal få flere inaktive i gang med motion.
5. JAN 2020 10.53

ASSENS: Assens Kommune har netop fået tilsagn om 2,2 mio. kr. til et treårigt projekt, der har fokus på at få flere voksne til at være fysisk aktive.

Det er Beskæftigelsesministeriets puljemidler 'Motion og fællesskab på recept', der har imødekommet Assens Kommunes ansøgning om at starte et projekt op i samarbejde med kommunens frivillige, foreninger m.v.

Projektet 'Tilpasset motion i anerkendende fællesskaber' har til formål at få afprøvet nye modeller for foreningsidræt målrettet specielle grupper. Fx overvægtige eller borgere, der ikke er vant til at motionere, herunder at få etableret nye alternative tilbud til dem.         

- Med projektet får vi mulighed for at få fat i nye målgrupper, som erfaringsmæssigt har haft sværere ved at deltage på de etablerede foreningshold. Vi har heldigvis mange frivillige, der allerede har gode erfaringer med målgruppen. Derfor vil vi meget gerne inddrage frivillige instruktører, der har erfaringer fra området i projektet, siger projektleder og sundhedskonsulent Lene Puggaard og fortsætter:

- Styrken ved projektet er desuden, at det er brugerne selv, de inaktive borgere, der skal være med til at beskrive, hvordan idrætten skal tilrettelægges, for at de føler sig velkomne.

Også foreningsledere og kommunale fagpersoner skal inddrages i kortlægningen af behov og muligheder i forhold til projektets målgruppe.

Del af et fællesskab
Baggrunden for Assens Kommunes ansøgning er, at Jobcentret, Træningsafdelingen og Sundhedsafdelingen ser et behov for, at der bliver oprettet alternative foreningshold i kommunen, der er målrettet en bred borgergruppe med det til fælles, at de ikke passer ind på traditionelle motionshold. 

I forbindelse med projektet, skal der også udvikles en kommunikationsportal, som let og enkelt beskriver foreningstilbuddene, ligesom både kommunale medarbejdere og andet sundhedspersonale skal informeres om projektet med henblik på at få dem til at henvise målgrupperne til tilbud i foreningerne eller til uorganiseret motion.

Projektet løber frem til december 2022, og forventningen er, at det kan guide 670 borgere i Assens Kommune med eller i risiko for livsstilssygdomme videre over til forløb i idrætsforeningerne, og at 400 af disse borgere vil forsætte i mere end tre måneder.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt