Problemer med værksted og økonomi i Odenses Letbane deler politikere
Testkørslen burde være i gang i Odense, men for det meste er skinnerne tomme.
Foto: Kent Rasmussen, Ritzau Scanpix

Problemer med værksted og økonomi i Odenses Letbane deler politikere

Odense Byråds politikere er uenige om, om informationsniveauet vedrørende tekniske og økonomiske problemer hos letbaneselskabet har været tilstrækkeligt.
5. OKT 2021 12.24

ODENSE: Odense Letbane er i øjeblikket i konflikt med den spanske hovedentreprenør Comsa. Selskabet er således kommet med et "væsentligt ekstrakrav", som letbaneselskabet udtrykker det. Kravet overskrider de økonomiske reserver, som Odense Letbane har sat til side. Sagen møder nu kritik fra Venstre, der ikke mener at have hørt om konfliktens omfang tidligere, skriver TV2 Fyn

- Jeg synes, det er dybt kritisabelt, at det er jer medier, der skal bringe oplysningerne, og det er jer, der skal finde frem til det her, i stedet for at man allesammen har været informeret som byens ledelse. Jeg synes, den her åbenhed skal på banen nu, siger Araz Khan (V).

Budgetoverskridelsen er ikke den eneste trussel, der lurer. Ifølge Fyens Stiftstidendes kilder med "indgående kendskab til letbanen" kan åbningsdagen, der allerede er blevet udskudt to gange, være truet. Der skulle således bl.a. være problemer med et kontrol- og vedligeholdelsescenter samt testkørsler, der bliver udsat.

Tillid og mistillid

Hos de to andre store partier i byrådet, De Konservative og Socialdemokratiet, der sidder på borgmesterposten, er der tillid til letbaneselskabet, indtil andet er bevist:

- Jeg er ikke informeret om, at der er forsinkelser i sigte, og hvis der var, ville jeg forvente en direkte orientering fra letbanens direktør og formand, som vi har haft flere møder med, og ikke gennem pressen. Mulige forsinkelser er jo kun interessante, hvis de bliver til noget, og indtil videre er jeg helt tryg, siger byrådsmedlem Søren Windell (K).

En holdning, han deler med borgmesteren. 

- Jeg har ikke anden viden end den, at Odense Letbane vil have projektet færdigt til den tid, der er meldt ud – altså ved årsskiftet – og inden for den samlede økonomi inklusive reserver. Det er det, jeg tager for gode varer, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til Fyens.dk.