Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Private tilbud om psykiatrisk udredning af børn er klar i Nordjylland

Ifølge brancheforening har Region Nordjylland ikke brugt private tilbud til udredning af psykisk syge børn
16. MAR 2012 11.59

Avisen Kommunen skriver i dag, at psykisk syge børn i Midtjylland måtte vente gennemsnitligt 118 dage på behandling i 2011, og i Region Nordjylland vurderes det, at man heller ikke vil kunne overholde behandlingsgarantien i 2012.

Det er ganske enkelt hul i hovedet, mener Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, hvis medlemmer allerede har tilbudt at hjælpe de jyske regioner med at nedbringe ventelisterne.

Faktum er ifølge brancheforeningen, at der har været private psykiatriske klinikker i Nordjylland, som måtte lukke, fordi de kke blev brugt af regionen.
I løbet af 2011 og starten af 2012 har BPK opfordret regionerne til en dialog om, hvordan man kan hjælpe med at udrede og behandle de mange ventende børn ved eks. at udvide kapaciteten i Nordjylland, men forslaget har ikke vundet gehør.

- Vi vil endnu en gang opfordre regionerne til en dialog om, hvordan vi hurtigst muligt kan afhjælpe den belastede situation. Det kan selvfølgelig være svært at tage frem og tilbage over Storebælt for hver behandling for en børnefamilie, og derfor er vore medlemmer også parate til at udvide kapaciteten i Nordjylland, hvis patienterne så også henvises fra regionens side, siger sekretariatschef i BPK Naomi Pagh Abudi.

Brancheforeningen har lige nu fem klinikker, som har kontrakt med Danske Regioner på psykiatriske behandlingsområder, men i løbet af 2011 har man på landsplan set en faldende tendens i brugen af de private psykiatriske klinikker for både børn og voksne, samtidig med, at behandlingsgarantien mange steder ikke overholdes.

- Det hænger ganske enkelt ikke sammen. Hvis man virkelig vil nedbringe ventelisterne for psykisk syge børn såvel som voksne, er der masser af privat kapacitet at benytte sig af netop nu. At man allerede nu melder ud, at man ikke i 2012 vil kunne overholde behandlingsgarantien for børn i Nordjylland, uden i forvejen at have været i dialog om mulighederne med de godkendte private behandlingstilbud, undrer os meget, siger Naomi Pagh Abudi.

krn