Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pressenævn afviser klager i udløber af chikane mod borgmester

Efter tabt injuriesag har en nu forhenværende advokat også tabt i Pressenævnet.
29. OKT 2020 12.16

HJØRRING: En længerevarende udløber af en chikanesag for tre år siden mod Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) er endt med en blank afvisning i Pressenævnet af klager over Nordjyskes og TV2 Nords omtaler af sagen. En nu forhenværende advokat havde klaget over de to mediers omtale i en injuriesag mod borgmesteren, som hun tabte.

Injuriesagen gjaldt beskyldninger, som den daværende advokat Trine Ødemotland mente, at Arne Boelt havde fremsat mod hende i forbindelse med chikanesagen. Undervejs i forløbet mistede hun retten til at virke som advokat og har desuden fremsat beskyldninger mod dommere for aftalt spil.

I forhold til Pressenævnet gælder klagerne de to mediers omtaler af forløbet, herunder omtaler af borgmesterens frifindelse i injuriesagen, som Trine Ødemotland mente at have krav på at kommentere over for de to medier. TV2 Nord oplyser i sagsfremstillingen, at man faktisk havde forsøgt at få en kommentar, men blot havde modtaget en mail med påstande om, at Østre Landsrets dommere "indgår i et kriminelt kartel, hvor de begår såvel økonomisk som personfarlig kriminalitet", og andre udsagn, som mediet ikke mente at kunne offentliggøre.

Pressenævnet afviser alle klagepunkter både vedrørende omtalernes indhold, mediernes ageren overfor Trine Ødemotland undervejs i forløbet og deres efterfølgende afvisning af at slette de påklagede artikler.

 

Se Pressenævnets kendelser vedrørende Nordjyske og TV2 Nord.