Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Arrangement Fransk Forår var med til at give Præstø titlen "Bedste handelsby under 20.000 indbyggere".

Præstø og Holstebro præmieres som handelsbyer

Offentlig-privat samarbejde i Holstebro og samarbejde mellem tre handelsforeninger i Vordingborg Kommune er en del af baggrunden for udpegningerne.
22. OKT 2020 15.15

HOLSTEBRO / VORDINGBORG: Holstebro er blevet kåret som bedste handelsby, og Præstø som bedste handelsby under 20.000 indbyggere, oplyser de pågældende kommuner.

Med kåringen gentager Holstebro successen fra 2006, hvor byen første gang vandt titlen som Danmarks bedste handelsby. Dengang blev Holstebro også kåret som den flotteste handelsby - en titel, byen har vundet fem gange i alt.

Borgmester H.C. Østerby (S) peger som baggrund på offentlig-private partnerskaber i Holstebro Udvikling, CityVækst og BID-projektet, der har resulteret i Byens Plan for de næste mange års udvikling af bymidten og sygehusgrunden. Projekter i Enghaven, på slagterigrunden og ved Nørreport er også med til at sikre, at Holstebro fremover er en by, som er spændende og attraktiv at gæste, bo og handle i.

Romantisk stemning

Præstø er kendetegnet ved naturen, historiske gader og en livlig havn. Og netop de tre kernepunkter har været i fokus for at gøre Præstø til en endnu mere attraktiv handelsby.

Juryen lagde i bedømmelsen blandt andet vægt på Præstøs romantiske stemning, det særlige arrangement Fransk Forår, en fælles webshop under corona-nedlukningen i foråret og en såkaldt City Manager-ordning, der består af tre personer fra Præstøs, Steges og Vordingborgs handelsforeninger.

Erfaringer og viden bliver delt mellem de tre City Managere, som arbejder tæt sammen for at udvikle den lokale handel og øge bosætning i kommunen. 

  • Kåringerne arrangeres i et samarbejde mellem Detailforum og Institut for center-Planlægning, ICP.
  • De foregår hvert andet år. I år er det 8. gang.
  • Kåringerne er baseret på interviews med kunder og en faglig jurys bedømmelse.
  • I bedømmelsen lægges der bl.a. vægt på kundetilfredshed, bymiljø, kunst og byliv, parkering og tilgængelighed, visioner for udvikling, bidrag til og fra lokalsamfundet samt markedsføring.

ka