DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Politisk topmøde om fremgang for Fyn

Politisk topmøde om fremgang for Fyn

Fyns politiske elite mødtes mandag for at drøfte en række af de udfordringer og muligheder Fyn står overfor. Behov for en fælles politisk ledelse på Fyn
30. JAN 2012 16.16

ODENSE: Ti borgmestre og de 11 folketingsmedlemmer deltog i 'Topmøde for Fyn på SDU i Odense'.

- Topmødet består af handlekraftige og beslutningsdygtige politikere. Vi står med en række spændende muligheder, der kan udvikle Fyn, og vi kan bedst løse dem, hvis vi samles og drøfter dem. Så det er et af formålene med at gentage topmødet, siger Anker Boye (S), borgmester i Odense.

På mødet gav SDU-rektor Jens Oddershede og Dansk Industris formand på Fyn, Søren Vilby, indspark til, hvordan et samlet Fyn sætter tempoet op i udviklingen af Fyn. Og stadsdirektør i Odense, Jørgen Clausen, præsenterede hovedkonklusionerne i Fynsprojektet. En analyse, der ser på Fyn som en samlet byregion, og peger på, hvilke udfordringer øen har for at blive en vækstregion.

- En af konklusionerne i analysen er netop, at der er behov for fælles politisk ledelse på Fyn. Når vi snakker infrastruktur, er vi enige om fire prioriteringer. Det er en helt nødvendig enighed, og det er lige så vigtigt, at vi samarbejder på andre områder. Det er derfor, vi er enige om, at gentage topmødet, siger borgmester i Nyborg, Erik Christensen (S).

Et andet formål er at dele viden og holdninger med de fynskvalgte politikere, der også fremover skal være en del af Topmødet for Fyn.

- Det er værdifuldt for mig som folketingsmedlem at få en tæt dialog og gode politiske drøftelser med de fynske borgmestre. Sammen står vi stærkest. Jeg håber at kunne mødes med deltagerne i dette forum igen, og gå mere i dybden, så vi sammen bliver endnu skarpere på i fællesskab at kunne prioritere politiske projekter til gavn for Fyn, siger Mai Henriksen (K).

- Vi er jo ikke inviteret for at afgive løfter, der særligt støtter Fyn, siger Anne Baastrup SF)

- Vi er inviteret for at få indblik i, hvilke udviklingsmuligheder de fynske borgmestre ser. Og det er jo videndeling. Det er godt med nogle forskellige perspektiver på de beslutninger, vi skal tage på Christiansborg, siger Anne Baastrup.

mou