Politiet erkender: Forkert at flytte EU-modstandere i Skive

KORT NYT4. JUN 2022 9.35

SKIVE: Det var en fejl, da politiet bortviste tre EU-modstandere, som uddelte flyers til Skivemødet i maj. Sådan lyder erkendelsen fra Midt- og Vestjyllands Politi efter at have vendt sagen en ekstra gang. Det skriver Skive Folkeblad. Politiets kommunikationskonsulent Anne Kirkegaard oplyser til avisen, at politiet er kommet frem til, at det "foretog en forkert vurdering i den pågældende situation."

- Det skal vi naturligvis beklage, da der i forbindelse med episoden skulle have været disponeret anderledes, lyder det. Anne Kirkegaard tilføjer dog også, at fejlen alene medførte, at mændene måtte tage opstilling et andet sted i umiddelbar nærhed af arrangementet, hvorfor de fortsat havde mulighed for at ytre sig.

Gruppen uddelte flyers, der argumenterede for et nej til folkeafstemningen om afskaffelse af Danmarks forsvarsforbehold i EU. Det skete samtidig med, at statsminister Mette Frederiksen (S) og EU-parlamentariker Søren Gade (V) - der begge talte for et ja - debatterede på Skivemødet.

Ritzau