Plejehjem får alvorlige påbud efter dødsfald

KORT NYT19. JUL 2021 8.15

FREDERICIA: I en ny tilsynsrapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed møder plejehjemmet Stævnhøj i Fredericia hård kritik og bliver pålagt en række påbud. Styrelsen konkluderer, at der er "betydelig risiko for, at der i plejeenheden ikke ydes personlig og praktisk hjælp, omsorg og pleje af fornøden kvalitet" efter Servicelovens paragraffer, skriver Fredericia Dagblad.

Konklusionen kommer bl.a. på baggrund af mangelfuld understøttelse af selvbestemmelse, livskvalitet, trivsel, kendskab til og anvendelse af faglige metoder og varetagelse af kerneopgaver. Tilsynet med plejehjemmet blev indledt, efter at en dement beboer i august 2020 forlod sin plejebolig og efterfølgende døde. Det fandt sted i januar, og 17. juni blev kommunen tilsendt den færdige tilsynsrapport.

Først torsdag, næsten en måned efter, blev den offentliggjort, og byrådet fik en orientering, trods krav om at det skulle være ske straks. Fredericias koncerndirektør Yelva Jensen har beklaget, at rapporten er kommet ud så sent, men begrunder det med sommerferie. Arbejdet med at rette op på påbuddene er dog gået i gang, og der arbejdes videre med flere handleplanen. Sideløbende vil de være i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

mh