Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Plejefamilier presses på lønnen

Accepterer de ikke krav om lønnedgang, må plejeforholdet ophøre, truer nogen kommuner. Det vækker kritik fra bl.a. den ny socialminister
KORT NYT6. OKT 2011 8.22

Plejefamiliernes Landsforening oplever i stigende omfang medlemmer, der bliver presset af kommuner til at acceptere en mærkbar nedsættelse af deres aflønning for at tage sig af et udsat barn. Og accepterer de ikke, truer kommuner med at finde anden løsning for det anbragte barn. Men det er ikke i overensstemmelse med den gældende politik.

- Det er fuldstændig usagligt, for det vil være en voldsom omvæltning for barnet, og det er ikke i tråd med Barnets Reform, siger ekspert i socialret  Bente Adolphsen til avisen MetroXpress. Et helt grundlæggende princip i Barnets Reform er nemlig, at barnet sikres en tæt tilknytning til stabile voksne.

Også den ny socialminister langer ud efter kommuner, der måtte have den praksis overfor plejefamilier:

- Plejefamilierne skal honoreres for, hvor omfattende deres plejeopgave er, og ikke ud fra, hvor langt de kan presses ned i vederlag uden at kaste håndklædet i ringen. Og jeg vil godt advare imod denne meget kortsigtede strategi. Det er heller ikke rimeligt, hvis plejefamilierne kun får et varsel på to uger om, at deres betaling ændres, siger soocialminister Karen Hækkerup (S) til MetroXpress.

mou