Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pind og Hækkerup til morgenkaffe i MeningsMinisteriet

FOLKEMØDET: En lang række politikere har meldt sig under fanerne og deltager i Folkemødet på Bornholm. To af dem er Søren Pind (V) og Nick Hækkerup (S), der skal krydse politiske klinger over morgenkaffen og morgenaviserne
31. MAJ 2011 10.31

Det er sjældent, at politikerne ligefrem føler sig godt behandlet i medierne. De synes ikke, de kommer til orde. De synes ikke, de får gengivet det, de havde på hjerte. Men Venstres Udviklings- og Integrationsminister, Søren Pind, og Socialdemokraternes næstformand, Nick Hækkerup, får nu muligheden for at blive hørt - og måske kløjes i morgenkaffen for åbent tæppe torsdag 16. juni klokken 9.00 ved Folkemødet på Bornholm. I debatteltet 'MeningsMinisteriet' har de nemlig en sjælden mulighed for at give igen, når dagens aviser står for skud.

TV2s tidligere nyhedschef Jens Gaardbo vil sørge for, at Pind og Hækkerup ikke får helt frit slag i mediemanegen. Teltets publikum vil blive involveret - og debatten vil fokusere på samspillet mellem politik og presse, journalisternes vinkler og politikernes spin.

- Folkemødet handler jo om dialog og åbenhed. Vi har med dette arrangement bestræbt os på at skabe en ramme uden filter. Der kan tales fra hjertet - man kan lade det taktiske ligge. Lad os få en debat om den vigtige relation mellem toppolitikere og medier, mellem to former for magt - og lad os gøre det med kaffe, rundstykker og forhåbentligt også med overskud og smil, siger Jens Gaardbo.

Ved arrangementet, som er døbt 'Morgenritualet', vil de fremmødte blive budt på kaffe og rundstykker. Pind, Hækkerup og Gaardbo tager fat på aviserne klokken 9.00 og fortsætter frem til 9.45.

Debatteltet, MeningsMinisteriet, danner ramme om adskillige debatter og events i løbet af Folkemødet, som finder sted i dagene fra 15. juni til 18. juni i Allinge på Bornholm.

mou

Søren Pind, minister for flygtninge, indvandrere og integration og minister for udviklingsbistand, om Folkemødet:

'I år bliver starten på en helt ny tradition i dansk politik, hvor demokratiet praktiseres i øjenhøjde. Folkemødet på Bornholm giver os et uformelt rum til at komme i dialog med organisationer, virksomheder og borgere, og jeg ser frem til at få en masse input med mig hjem til vores videre arbejde på Christiansborg.'