dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sket i ugen:
Penge, penge, penge - kommunale og statslige

SKET I UGEN Budgetterne falder så småt på plads i denne uge, hvor coronatallene lokalt er steget, og kun få kommuner er gået ram forbi.
5. SEP 2020 9.00

Ugen begyndte med regeringens udspil til finanslov: Her er hovedpunkterne i finanslovsudspil

På miljøfronten var der midt i ugen en graverende nyhed fra Grindsted, hvor nye fund af kemisk forurening kan bringe lossepladsen i byen op blandt de ti generationsforureninger: Mængder af kemisk forurenet jord på den gamle losseplads i Grindsted

DK Nyt har også dækket klimafolkemøde i Middelfart, hvor blandt andre borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) og regionsformand Stephanie Lose (V) var blandt talere og debattører.

Middelfart screener politiske forslag for klima ligesom for økonomi

Klimaforandringerne venter ikke på en covid-19-vaccine

"Pinligt at lade folk bygge, hvor de vil"

Efter godt en uge med stabile daglige coronatal under 100 steg tallet torsdag pludselig til 179 og yderligere 173 fredag. Især Odense og flere hovedstadskommuner er hårdt ramt. Det fik sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at advare om, at lokale nedlukninger er en af de muligheder, der ligger aller øverst i regeringens værktøjsskuffe.

Endnu en borgmester bebudede sin afgang efter KV21: Ærø-borgmester vil stoppe efter en enkelt periode, og så skal Skive på jagt efter ny kommunaldirektør.

Budgetterne i det ganske land er så småt på vej i hus. Blandt andet faldt det på plads i København, se hele overblikket i vores Budget 2021-tema

Københavnsk budgetaftale med velfærd og Lynetteholm i fokus

God weekend!