Patient på dansk hospital smittet med coronavirus

KORT NYT8. MAR 2020 9.30
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: En patient, som har været indlagt på Nordsjællands Hospital Hillerød siden fredag, blev lørdag testet for corona, og testen har vist sig positiv, oplyser Region Hovedstaden. Patienten kom med det samme i isolation.

Derfor er otte medarbejdere, som har været i kontakt med patienten, sendt hjem i karantæne, ligesom man har opsporet patienter, som den smittede har været i kontakt med og isoleret dem. Styrelsen for Patientsikkerhed blev orienteret straks efter det positive svar lørdag og samarbejder med hospitalet om det videre forløb.

- Så snart vi fik mistanke om, at der kunne være tale om Covid-19, valgt vi at isolere patienten. Da den positive prøve forelå, gik vi i gang med smitteopsporingen på hospitalet og overførte patienten til Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet. Det skal nævnes, at allerede ved ankomst til hospitalet, blev patienten og en ledsager påsat maske pga. luftvejssymptomer. Patienten har altså haft værnemidler på, mens vedkommende har befundet sig på akutmodtagelsen, siger Jonas Egebart, vicedirektør på Nordsjællands Hospital Hillerød.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev