Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Parti-exit i kølvandet på tvivl om valgbarhed

KORT NYT3. JUN 2020 11.57

RØDOVRE: Et partiskifte fra Venstre til løsgænger for godt et år siden i Rødovre Byråd viser sig nu at have tidsmæssig sammenhæng med, at Venstre dengang ud fra et ønske om 'orden i egne rækker' videreformidlede en anonym borgerhenvendelse til borgmester og kommunaldirektør. Henvendelsen rejste tvivl om byrådsmedlem Claus Gisselmann Olsen reelt havde bopæl i Rødovre Kommune og dermed fortsat havde valgbarhed som byrådsmedlem, skriver Rødovre Lokal Nyt.

Hans farvel til Venstre, der kostede partiet dets eneste plads i byrådet, blev dengang ikke begrundet nærmere. Claus Gisselmann Olsen afviser 'på det strengeste' over for mediet, at der skulle være hverken tvivl om bopælen eller problemer med valgbarheden.

Venstre vil ikke tage stilling til spørgsmålet, men partiets lokale bestyrelse besluttede i sin tid, at man ikke kunne sidde den anonyme henvendelse overhørig og derfor overlod til det daværende borgmester Erik Nielsen (S) at afgøre sagen. Rødovre Kommune vil ikke over for Rødovre Lokal Nyt oplyse, hvad henvendelsen fra Venstre dengang gav anledning til.

mk