Pædagoger og ledere skal i børnehøjde
Pædagoger og ledere i Billund Kommune var tirsdag aften samlet til afslutningskonference. De har alle gennemført diplomuddannelsen "leg, kreativitet og læring".
Foto: Billund Kommune

Børnenes Hovedstad:
Pædagoger og ledere skal i børnehøjde

Ud fra devisen om, at børn lærer gennem leg, har 110 pædagoger og ledere gennemført diplomuddannelse i leg, kreativitet og læring.

BILLUND: I Børnenes Hovedstad tror man på, at det er gennem kreativ udfoldelse i leg, at børn trives, lærer og dannes som mennesker. Derfor har 110 pædagoger og ledere fra Billund siden 2018 gennemført diplomuddannelsen "leg, kreativitet og læring”, oplyser kommunen. 

I forløbet har deltagerne fået ny viden og udviklet nye værktøjer til at skabe rum for børns leg og have fokus på samvær i børnehøjde. De første erfaringer viser, at de voksne i højere grad skaber gode legemiljøer med mange forskellige legetyper og legeformer.

- De er mere nærværende og leger mere sammen med børnene. I legen inddrager de børnenes ideer, sjove input og nysgerrighed på sig selv og livet som helhed. Børnenes motivation, legelyst og deltagelseskompetence er styrket gennem de voksnes deltagelse, og flere børn tør tage skridtet ud i ukendt land, når de voksne går med, siger dagtilbudschef Lisbeth Østergaard.

Kompetenceløft skal gavne 0-5-årige

Både faglige ledere og pædagoger i dagplejen, daginstitutioner og Pædagogisk Psykologisk og Sundhedsfaglig Rådgivning (PPS) har gennemført uddannelsen. Derved får alle 0-5-årige børn i Billund glæde af diplomuddannelsen, som er blevet tilrettelagt i et samarbejde mellem LEGO Fonden, kommunen og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Projektet er en af mange udløbere af, at Billund er hjemsted for Børnenes Hovedstad, Billund by, som er centrum for kommunens ambition om, at børn lærer gennem leg og derved får kompetencer for livet.

Kommunens arbejde for og med børn har medført, at kommunen har opnået Unicef’s anerkendelse som Danmarks første Børnevenlige By og Kommune. Kommunens egen vision, Børnenes Hovedstad, fylder ti år i år. Også Aalborg og Gladsaxe er med i Unicef's pilotfase 2020-2022 for kommuner, som ønsker at blive Børnevenlig By & Kommune

sfe