Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Liberal Alliances Ole Birk Olesen vil stille op til Københavns Borgerrepræsentation i 2021.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Ole Birk Olesen stiller op til KV21 i København

Liberal Alliances gruppeformand i Folketinget vil gerne vælges ind i Borgerrepræsentionen.
4. SEP 2020 6.20

KØBENHAVN: Ole Birk Olesen, der er tidligere transportminister for Liberal Alliance, vil stille op til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget næste år. Det siger han til Berlingske og skriver selv på Facebook.

Ole Birk Olesen er en af partiets tre tilbageværende medlemmer på Christiansborg og er bolig-, EU-, finans-, indenrigs-, skatte-, social- og transportordfører. Han er desuden partiets gruppeformand.

Han mener dog ikke, at det vil være for meget også at sidde i Københavns Borgerrepræsentation.

- At være i kommunalpolitik er jo ikke en fuldtidsstilling. Det er en deltidsstilling ved siden af et andet arbejde. Mit arbejde er så at være folketingsmedlem, men jeg kunne også have været skolelærer, arkitekt eller ejendomsmægler, siger han til Berlingske om at være folketingsmedlem og kommunalpolitiker på samme tid.

Til avisen fortæller Ole Birk Olesen, at han, hvis han bliver valgt ind, vil arbejde for at gøre København mere attraktiv for virksomheder, og at han føler sig mere og mere som en københavner.

- Jeg synes ikke, man gør nok for at bryde den røde dominans i København. Vi borgerlige står ikke særligt godt i hovedstaden, og derfor har vi en ekstra interesse i at stille med nogle kandidater, som almindelige mennesker faktisk kender, siger han til avisen.

Ved Folketingsvalget i 2019 fik Liberal Alliance 2,6 pct. af stemmerne i Københavns Storkreds, der også tæller Amager. Ved kommunalvalget i 2017 fik partiet 3,9 pct. af stemmerne.

Hvis Liberal Alliance skulle få nok stemmer nok til en borgmesterpost i København, vil det ikke blive Ole Birk Olesen, der tager den.

- Hvis vi mod forventning skulle få så godt et valg, vil jeg koncentrere mig om at være leder på rådhuset, men så er jeg sikker på, vi vil kunne finde en anden, der er god til det, siger han til Berlingske.

Ritzau