Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sket i ugen:
OK21-forhandlinger på plads, mens vi venter på corona-forhandlinger

SKET I UGEN Mens uge 7 har stået på vinterferie mange steder i landet, er flere OK21-forhandlinger faldet på plads, og der er nyt fra kommunaldirektørenes gange.
20. FEB 2021 9.00

Nyhedstætheden er stor på DK Nyts OK21-tema i denne uge, i mandags blev et Hurtigt OK21-resultat landet på det kommunale område, og straks efter blev den ellers evigt vanskelige Læreroverenskomst fornyet efter få dages forhandling.

I sammenligning med OK18 er det nærmest som en anden verden. Og nu er vi så kommet til Tredje OK21-weekend, Denne gang er det de regionales tur.

I skrivende stund er der intet afgjort om og i givet fald, hvordan en genåbning kan tænkes at foregå, for mandag er Samtlige borgmestre kaldt til genåbningsmøde.

I Kolding spidser smittesituationen til, og alle institutioner lukkes resten af februar

Men der blev lagt mærke til historien om, at Flere skal testes to gange om ugen.

En nyhed, der er blevet nærstuderet mange steder, er En halv mia. kr. til nye cykelstier i hele landet - med en masse lokale og ganske store - enkeltprojekter.

På kommunaldirektørfronten var der to nyheder, dels blev der ansat Ny kommunaldirektør i Stevns, dels bliver der en stilling ledig, når Rebild skal have ny kommunaldirektør. Den første, nye, er Henrik Nielsen, og den anden, afgående, er Jes Lunde.

På den juridiske - og også lidt politiske - front er banen nu kridtet op, og Rigsretten har sat Støjberg-holdet med 30 dommere, og få dage efter skete der så det, at Rigsretten tager fire dommere af Støjberg-holdet. Nu er de 26. Færre end 18 må de ikke blive, så kan sagen ikke føres.

Bornholm blev i Østre Landsret dømt til at betale 300.000 kr. til en ung kvinde, der i teenageårene blev udsat for svigt. Byretten havde frifundet reginonskommunen.