Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odsherred får historisk stort anlægsbudget

Et enigt byråd har lagt sidste hånd på et rekordstort anlægsbudget på 81 mio. kr. med investeringer i både skoler, børnehaver, sundhedscenter, veje og broer

ODSHERRED: Alle partier i Odsherred Byråd står nu bag det anlægsbudget på 81 millioner, der mandag blev indgået aftale om fordelingen af. Det skete i forlængelse af budgetvedtagelsen 11. oktober.

Anlægskronerne fordeler sig over en bred kam på folkeskoleområdet, daginstitutioner, sundhedscenter, veje, broer og naturforvaltning.

Borgmester Thomas Adelskov (S) udtrykker stor tilfredshed med enighed om både drifts- og nu også anlægsbudgettet for 2012 og fremhæver især enigheden om at fremrykke investeringer for seks mio. kr. i it-udstyr til folkeskolerne.

En investering, der ellers var planlagt til at ske over tre år. Også renoveringen af Sundhedscentret i Nykøbing, hvor kommunen bruger 3,4 mio. kr. på renovering og nyindretning, dertil kommer statslige puljemidler på seks mio. kr., fremhæver borgmesteren.

Aftalen indeholder
• 26 millioner kroner til nybyggeri og renovering af skole og daginstitutioner
• 5.7 millioner kroner til ny IT-strategi i kommunens folkeskoler
• 7,9 millioner kroner over tre år til  Sundhedscentret i Nykøbing
• 6 millioner kroner til energiinvesteringer

Dertil kommer anlæggelse af cykelstier, stiprojekter og andre mindre anlægprojekter. Og endelig 1 million kroner til gennemførelse af kunstprojektet med Olafur Eliasson.

Bag aftalen står Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Konservative Folkeparti og Odsherredslisten.

mou

Billede: Sundhedscentret i Nykøbing S.