DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nyvalgt spidskandidat trækker sig igen - veteran på spring
Poul Erik Svendsen trak sig i august som S-spids i Region Syddanmark og bringes ny ind i billedet som borgmesterkandidat i Assens.
Foto: Kim Rune, Ritzau Scanpix

S i Assens må på den igen op til KV21:
Nyvalgt spidskandidat trækker sig igen - veteran på spring

Følg de seneste udpegninger af spidser i S og SF - i Assens, Odense, Furesø og Albertslund.
25. SEP 2020 9.58
TEMA: KV21

Socialdemokraterne i Assens skal ud og finde en ny spids, idet Ashil Farokh ifølge Fyens Stiftstidende søger om at forlænge en byrådsorlov og samtidig trækker sig som spids. Han har ifølge avisen måttet bearbejde nogle kraftige reaktioner efter, at han mistede sin far omkring nytår.

Det er tredje gang på fem år, at Socialdemokratiet skal vælge en ny spidskandidat. I 2015 trådte forhenværende borgmester Finn Brunse tilbage og afløstes efter en urafstemning af Charlotte Vincentz Petersen, der i 2019 trak sig som spids primært på grund af arbejdspres. Så blev Farokh valgt - med ti stemmer mere end Charlotte Kjær.

Efter Farokhs melding sendte partiforeningerne i kommunen et nyhedsbrev ud, der gør det klart, at man peger på veteranen Poul Erik Svendsen, skoleleder og mangeårig regionspolitiker som spids, men flere kan melde sig - og sker det, skal der stemmes på tirsdag.

I Odense er der genvalg til spidsen i SF fra de seneste to valg, Brian Dybro, skriver Fyens Stiftstidende. Han er lige nu beskæftigelses- og socialrådmand, har tidligere været børn- og ungerådmand og sidder i en tomandsgruppe i det 29 pladser store byråd.

I Furesø har SF for tiden ingen plads i byrådet og har ikke haft det siden KV13, hvor partiet røg ud. 18-årige Jesper Dyhrberg, der går i 2.G, er nu valgt som spids og afløser dermed den mangeårige formand Bo Finsen, oplyser sn.dk.

I Albertslund har SF valgt Vivi Nør Jacobsen som spids, oplyser partiet til DK Nyt. De to nuværende byrådsmedlemmer Leif Pedersen og Mehmet Kücükakin har valgt ikke at genopstille, Leif Pedersen efter 15 år i byrådet og spids ved tre valg.

Vivi Nør Jacobsen har vikarieret i byrådet flere gange og er netop nu aktiv vikar frem til 8. oktober, fordi Leif Pedersen har haft orlov.

Fra venstre Tina Messaoudi, Vivi Nør Jacobsen, Resul Kücükakin, som alle tre stiller op, Leif Pedersen og Mehmet Kücükakin, som har valgt ikke at genopstille, og Birgit Hauer, som stiller op i Albertslund.