Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nyt nej til at blive glemt for chikane af Odense-rådmand
En sag om chikane og trusler mod blandt andre børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) har været mål for to domstolsafgørelser og tre pressenævnssager.
Foto: Vibeke Volder, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Nyt nej til at blive glemt for chikane af Odense-rådmand

I Pressenævnet for tredje gang: Omtale af dom skal ikke slettes.

ODENSE: Pressenævnet har for tredje gang afvist en kvindes ønske om at forsvinde i glemsel, efter at hun for to år siden ved by- og landsret blev dømt for trusler og chikane mod børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) samt en række offentligt ansatte i Odense Kommune. Kvinden ønskede en artikel fjernet fra Fyens Stiftstidendes netavis fyens.dk, hvilket avisen havde afvist.

Fyens Stiftstidende undlader i sine bemærkninger til sagen ikke at undre sig over, at artiklen nu for tredje gang er en sag for Pressenævnet. Avisen har ifølge nævnets kendelse anført, "at der heller ikke med denne klage fra [Klager] er fremkommet nye oplysninger, der giver anledning til at afvige fra avisens praksis" om at sige nej til at ændre eller fjerne artikler, hvis indhold ikke er faktuelt forkert.

Hvad det angår er den byretsdom på et års fængsel, som artiklen beskriver, efterfølgende blevet halveret i landsretten, men Fyens Stiftstidende betragter omtalen af den første dom som "løbende skrivning af danmarkshistorie og af stor og blivende værdi", og desuden er artiklen i sin indledning forsynet med en oplysning om, at den omtalte straf senere er ændret.

Ligesom i de to foregående sager om samme emne stiller Pressenævnet sig på Fyens Stiftstidendes side. Nævnet mener, at en kun to år gammel dom stadig er relevant for offentligheden og bemærker desuden, at klageren kan skiftet efternavn og "dermed umiddelbart ikke er identificerbar i artiklen".

 

Se Pressenævnets kendelse.