Nyt midtjysk samarbejde mellem klinik, uddannelse og forskning

Ny satsning skal forbedre patientforløb på fire hospitaler i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.
3. JAN 2022 9.10

MIDTJYLLAND: Hospitalsenhed Midt etablerer nu et nyt samarbejde mellem klinik, uddannelse og forskning. Satsningen skal forbedre patienternes forløb på enhedens fire hospitaler i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive, oplyser enheden. 

Der er tale om fire nye faglige fællesskaber under betegnelsen KUF, der står for klinik, uddannelse og forskning, som skal fremme samarbejde, udvikling og videndeling på tværs af fire regionshospitaler. 

- Vi har hentet inspiration fra udlandet, der har organiseret sig i lignende faglige fællesskaber under betegnelsen "clinical academic groups". Det er en måde at løfte det arbejde, vores forskere og klinikere allerede laver, og sprede det endnu mere ud, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen fra Hospitalsenhed Midt. 

De tre ben er gensidigt afhængige af hinanden

- Vi kan ikke bruge vores forskningsresultater til noget, hvis de ikke kommer ud og bliver implementeret i praksis. Og samtidig fungerer de ikke, hvis ikke vi uddanner og klæder vores personale på til at kunne anvende den viden. Tingene hænger altid sammen, men fagområderne har tidligere været for siloopdelte, og det ønsker vi at gøre op med, lyder det fra Claus Brøckner Nielsen.

Et konkret område kunne være at undersøge, hvordan den optimale ernæring er for en udvalgt patientgruppe. Datadreven individuel behandling og digitale hjælpemidler er andre eksempler på områder, hvor det er muligt at anvende viden fra data til at skræddersy og optimere patienternes behandling.

KUF'erne samarbejder med kommuner, praktiserende læger og andre interessenter. De fire første KUF'er har fokus på temaerne: Rehabilitering, optimerede planlagte forløb, tværsektorielle forløb med tværfaglige løsninger og multisygdom.

ka