Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nyt parti blæser til kamp mod fløjkrig i byrådet (Foto: Colourbox)

Nyt lokalparti blæser til kamp mod fløjkrig

To SF'ere, en venstremand og en konservativ fra Gribskov forlader deres respektive partier og danner et nyt
21. MAJ 2012 9.53

GRIBSKOV: Når byrådet i Gribskov tager beslutninger, ender det som regel med stemmetallet 12-11. Borgmester Jan Ferdinandsen (K) sidder på det tyndest mulige flertal, men nu bliver der kastet en politisk bombe, som sætter en stopper for den uforsonlige fløjkrig. Nu har fire byrådsmedlemmer fra hver sin side af byrådssalen dannet et nyt parti: 'Nyt Gribskov', De fire har sagt farvel til henholdsvis SF, V og K, og fremover vil de arbejde for at skabe brede løsninger.

- Kommunerne får flere og flere opgaver, men økonomien er strammere end nogensinde før. Derfor nytter det ikke noget, at politikerne bruger deres kræfter på at bekæmpe hinanden ud fra snævre, partipolitiske hensyn. Borgerne har fortjent, at vi arbejder sammen for at løse problemerne, siger Anders Gerner Frost (K) til Berlingske.

Med stiftelsen af det nye parti er styrkeforholdet i byrådssalen ændret markant. Hidtil har den konservative borgmester haft flertal med Socialdemokraterne og SF, mens Venstre og DFs 11 politikere er sat uden for indflydelse.

- Vi har ingen planer om at vælte borgmesterens flertal. Vi vil forsøge at slå bro til Venstre og DF, så de er med til at tage ansvar for Gribskov Kommune, siger Anders Gerner Frost.

Tabte kampvalg
Venstres spidskandidat byder Nyt Gribskov velkommen med håb om brede forlig.

- Jeg ser en mulighed for et helt nyt flertal, som jeg vil tilbyde at stå i spidsen for. Venstre er fortsat det største parti i byrådssalen, og hvis man ønsker et bredere samarbejde, skal vi være med, siger Kim Valentin til DR København.

Primusmotor i partidannelsen er Morten Jørgensen fra Venstre, der i februar tabte et kampvalg om at blive partiets borgmesterkandidat. Derudover er Konservatives kronprins Anders Gerner Frost med i partiet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De to SF'ere blandt udbryderne er Flemming Møller og Cannot Kroner, som begge stod i spidsen for SF i Helsinge i 1997, da SF erobrede borgmesterposten fra Venstre, oplyser Jyllands-Posten.

 

tsp