DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Frem mod 2024:
Nye temaspor sætter bibliotekernes retning

Nationale temaspor ved centralbibliotekerne skal vise retningen for landets biblioteksudvikling, og så skal materialeoverbygningen være mere synlig for folkebibliotekerne.
3. JUL 2020 10.28

Med en ny rammeaftale for centralbibliotekerne i Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde og Gentofte er der for første gang også politisk prioriterede temaspor, som skal sætte retning for den nationale biblioteksudvikling. Det oplyser Kulturministeriet.

Centralbibliotekerne har indgået aftalen med Slots- og Kulturstyrelsen, og det skal sikre, at bibliotekerne bliver en del af hverdagen for blandt andre psykisk sårbare unge og andre, som ikke normalt bruger dem så meget. 

Aftalen indeholder tre temaspor: 'Glæden ved sprog, litteratur og læsning', 'Kultur for alle' og 'Borgeren i den digitale transformation'. 

De skal være med til at styrke folkebibliotekernes rolle og både forbedre deres samarbejde med hinanden og andre aktører. På den måde skal bibliotekernes erfaringer og kompetencer udnyttes bedst muligt til gavn for alle borgere.

Den anden del af rammeaftalen er, at materialeoverbygningen skal gøres synlig og transparent. Dermed ved folkebibliotekerne, hvad de kan forvente fra centralt hold, og slutbrugeren kan få bedre overblik.

ibs

Læs mere om temasporene hos Slots- og Kulturstyrelsen.