DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nye spidser i mindre partier og en DF-veteran der stopper
Henrik Thorup (DF) i sin rolle som statsrevisor. Fra KV21 stopper han sit arbejde i regionsrådet i Hovedstaden.
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix.

KV21:
Nye spidser i mindre partier og en DF-veteran der stopper

Følg de seneste navnenyheder op til KV21 i Furesø, Kolding, Randers, Odsherred, Hovedstaden og Esbjerg.
2. SEP 2020 12.40
TEMA: KV21

Først et par radikale udpegninger. I Furesø er Tine Hessner (R) ifølge sn.dk blevet ny spids efter Helle Katrine Møller, der stod øverst ved KV17. Tine Hessner snuppede partiets plads i byrådet, da hun fik flest personlige stemmer, 478 mod Møllers 405. Partiet er optimistisk i forhold til at opnå bedre repræsentation i byrådet efter gode resultater ved FV19 og EP19 - med 15,9 og 16,5 pct. af stemmerne.

I Kolding er Jesper Elkjær genvalgt som R-spids for tredje gang, oplyser Fredericia Dagblad. Merete Due Paarup, der forlod V og nu ligesom Elkær repræsenterer R i byrådet, ønskede egentlig to spidskandidater, men sådan blev det ikke, og hun er nu nummer to.

I Randers fortsætter Enhedslisten med byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen som spids, oplyser randersidag.dk. Hun kom i byrådet ved KV17, hvor EL for første gang stillede op efter hidtil at have haft en form for samarbejde med den mangeårige Beboerlisten.

I Odsherred har 76-årige Arne Mikkelsen (SF) besluttet at stille op endnu en gang, oplyser sn.dk. Han er ene SF'er i byrådet, formand for social- og forebyggelsesudvalget og i øvrigt tidligere danmarksmester i militær femkamp. Om han bliver spids er ikke afgjort.

En kommunalpolitisk veteran har derimod besluttet at stoppe. I Region Hovedstaden stopper Henrik Thorup efter at have repræsenteret DF siden 2006. Senest som 1. næstformand i Region Hovedstaden og 2. næstformand i Danske Regioners bestyrelse, oplyser partiet.

Henrik Thorup, der i dag sidder i en tremandsgruppe i regionsrådet, vil fortsat bruge sine arbejdskræfter i arbejdet som formand for Statsrevisorerne.