Nye retningslinjer: Tilladt at blande vaccineglas

Rester fra forskellige vaccineglas må nu blandes, skriver Sundhedsstyrelsen.
20. MAJ 2021 11.26

TEMA: Corona

Sundhedsstyrelsen har ændret sine retningslinjer for coronavacciner, så det er tilladt at blande vaccine fra forskellige vaccineglas. Det oplyser styrelsen.

Vacciner kommer i hætteglas. Der kan trækkes op til syv vacciner per vaccineglas fra Pfizer/BioNTech, mens der kan trækkes 12 fra Modernas.

Men i de tilfælde, hvor det ikke lykkes at trække alle doserne, vil det ifølge Sundhedsstyrelsen være okay at blande rester fra op til to vaccineglas. Det skal dog være vacciner fra samme producent.

- På vaccinationsstederne skal man fortsat stræbe efter at trække flest mulige fulde doser vaccine ud af hvert multidosis hætteglas, siger enhedschef Bolette Søborg.

- Når det af og til ikke lykkes at optrække alle de anbefalede fulde doser vaccine fra hætteglassene, kan den tilbageværende rest blandes med vaccine fra ét andet hætteglas til en fuld dosis, siger hun i pressemeddelelsen.

Sundhedsstyrelsen skriver desuden, at blanding af restvacciner kun bør foregå på vaccinationssteder med stor erfaring og rutine i at optrække vacciner. Samtidig skal der være sundhedsfagligt personale, der har de rette kompetencer til at gøre det.

Ritzau