
Kommunernes brug af lukkedage fortsætter med at sprede sig. 2011 slår ifølge den nyeste opgørelse tidligere kedelige rekorder.
43 pct. af kommunerne har mindst 15 lukkedage mod 22 i pct. i 2010.
14 pct. af kommunerne har mindst 20 lukkedage mod 10 pct. i 20210.
Alt i alt stigninger i en størrelsesorden som er ude af trit med samfundets og familiernes ønsker og behov, lyder det fra Projekt Børnenepasning, der har genemført opgørelsen.
Kommunerne angiver ofte at de indfører lukkedage, fordi det er den mest nænsomme måde at spare penge på. Men undersøgelser viser at besparelserne er minimale eller helt fraværende, og samtidig er det til stor skade for fleksibiliteten på arbejdsmarkedet og i familierne.
Både regering og opposition har meldt ud, at denne udvikling er uacceptabel og at antallet af lukkedage bør nedbringes eller helt afskaffes. En opfattelse, som arbejdsmarkedets parter deler.
Ifølge reglerne kan kommunerne indføre lukkedage, hvis der er et 'lavt fremmøde'. Men det er op til kommunerne at definere, hvad der er lavt fremmøde. Mange kommuner er af den opfattelse, at der er et lavt fremmøde, hvis det bare er under 50 pct. af de indskrevne børn som kommer.
Muligheden for at få passet sine børn er en forudsætning for en mobil og fleksibel arbejdsstyrke, for ligestilling mellem kønnene og for en balance mellem familie- og arbejdsliv.
ka
Foto: http://www.flickr.com/photos/dpworks/with/5797480514/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.