DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ny tjeneste af børnelæger skal hjælpe forældre i tvivl om børns sygdom

Børnelægernes BørneTIPS skal som nationalt tiltag hjælpe forældre til bedre at kunne vurdere deres syge børns symptomer.
1. MAR 2021 7.02

HOVEDSTADEN: Hvis ens barn er blevet syg, kan man være i tvivl om, hvad man skal gøre. og hvor man skal henvende sig. Det vil Børnelægernes BørneTIPS hjælpe med at afklare. Den består af en række korte informationsfilm på hjemmesiden børnelægernesbørnetips.dk, der skal give et overblik over akutte symptomer og konkrete råd til forældre til børn i alderen seks måneder til 12 år. Det er et nationalt tiltag. 

- Det vigtigste er, at vi kan hjælpe med at skabe tryghed hjemme hos familierne, når et barn bliver syg. Jeg synes, at der har manglet klar kommunikation i øjenhøjde, som er til at forstå, og som er en konkret hjælp til forældrene i en svær situation. Det kan Børnelægernes BørneTIPS. Det kan være stressende og kaotisk at tage på hospitalet med et barn, og ingen har interesse i, at børn kommer på hospitalet, medmindre det er nødvendigt, siger Morten Schrøder, børnelæge på Rigshospitalet og en af initiativtagerne til Børnelægernes BørneTIPS.

Sammen med en lille gruppe andre børnelæger henvendte Morten Schrøder sig til Region Hovedstaden med idéen til Børnelægernes BørneTIPS, og efter et møde med regionsrådsformanden blev det politisk besluttet i budgetaftalen for 2020, at de kunne få penge til projektet. TrygFonden har også tilført midler, og filmene er nu klar til at komme ud i hjemmene og hjælpe familierne.

Bag Børnelægernes Børnetips står børnelæger fra hele landet og andre speciallæger. Budskaberne er udviklet i samarbejde med Akutberedskabet, Region Hovedstaden, Dansk Pædiatrisk Selskab og organisationen Børneliv.

Budskaberne bakkes op af sundhed.dk, Læge- og patienthåndbogen, Komiteen for Sundhedsoplysning, Mødrehjælpen, samt Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet og indsatsen er finansieret af Region Hovedstaden og TrygFonden.

eo