Arbejdet blev konkret sat i gang efter en kraftig forurening af vandværket Lyngen i Køge, der medførte mindst 110 syge.
Hurtig reaktion på forurening er omdrejningspunktet i arbejdsgruppens anbefalinger. Udover at anbefale udvikling af nye teknologier, der hurtigt og præcist kan måle bakterier i drikkevand, foreslår arbejdsgruppen også, at kommuner og vandforsyninger i deres kontrakter med analyselaboratorier stiller krav om, at laboratoriet skal give omgående besked, hvis det konstaterer forureninger. Dermed kan kommune eller vandforsyning nå at informere og iværksætte hjælpeforanstaltninger øjeblikkeligt. Det kan de ikke i dag.
Der skal også skabes bedre overblik over årsagerne til og omfanget af forureningerne. Gruppen foreslår derfor, at By – og Landskabsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen årligt foretager erfaringsopsamling af de hændelser, der leder til forureningen og de foranstaltninger, der iværksættes for at fjerne eller reducere forureningen. Viden som kan danne grundlag for en fremadrettet indsats mod forureninger.
For at sikre kvaliteten af de tekniske tilsyn på værkerne vil By- og Landskabsstyrelsen og KL vurdere, om den eksisterende vejledning er tilstrækkelig til at sikre den fornødne hyppighed og omfang af det tekniske tilsyn, som det formuleres.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.