Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny pris til lokale kræfter i landdistrikterne

Kreative og initiativrige mennesker i de danske landdistrikter, som knokler for at skabe nye arbejdspladser i deres lokalområde, skal belønnes, mener minister
13. FEB 2012 14.11

- Den indsats vil jeg gerne være med til at anerkende, siger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, i forbindelse med indstiftelsen af en helt ny pris: Landdistriktsprisen 2012. Det oplyser ministeriet.

Landdistriktsprisen skal i 2012 gå til en ildsjæl, som har kæmpet for og haft succes med at skabe jobs i et af Danmarks landdistrikter.

Med prisen skal der sættes fokus på de positive historier om landdistrikterne, og vigtigst af alt skal prisen skabe opmærksomhed om de succeshistorier, som kan inspirere andre til at gøre en indsats for at fremme beskæftigelsen i landdistrikterne.

Den nyindstiftede Landdistriktspris skal uddeles hvert år som en hyldest til personer og succeshistorier, der har gjort en forskel i landdistrikterne. Temaet for prisen vil skifte for hvert år, og i 2012 er det jobskabelse i landområderne, der er væsentligste kriterie for at modtage prisen.

Enhver kan i princippet indstilles til at modtage prisen. Man kan indstille sig selv eller andre ved at indsende nogle få relevante oplysninger til Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter via hjemmesiden.

På baggrund af indstillingerne vil ministeriet nominere fem kandidater, som for eksempel kan være:

  • en lokal ildsjæl, som har gjort en særlig indsats for at fastholde eller tiltrække arbejdspladser til lokalområdet
  • en virksomhedsejer, der har været i stand til at etablere nye arbejdspladser i landdistrikterne
  • en medarbejder på et projekt, der har haft en jobskabende effekt i landdistrikterne
  • et medlem af en forening, der har gjort en særlig indsats for at fremme lokal beskæftigelse.

Selve prisoverrækkelsen sker på årets landdistriktskonference, som foregår den 26. og 27. april. Her kåres vinderen, som modtager præmien, der foruden æren består af et kunstværk, som symboliserer virkelyst og kreativitet.

mou