Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny kulturaftale for Sjælland og Hovedstaden

Kulturministeren underskriver aftale med nye indsatsområder med 26 sjællandske kommuner og Region Hovedstaden
23. JAN 2012 16.47

Kulturminister Uffe Elbæk (R) indgik mandag en kulturaftale med 26 kommuner på Sjælland og Region Hovedstaden. Aftalen gælder for 2012 - 2015, og samarbejdet går under navnet KulturMetropolØresund. Kulturministeriet støtter nye indsatsområder i aftalen med i alt 11,4 mio. kr.

- Med aftalen styrker vi kulturen til alle og retter særligt fokus på nye kulturbrugere samt børn og unge. Samtidig får vi med aftalen øget de kreative erhvervs vækstmuligheder og styrket samarbejdet mellem stat og kommuner og på tværs af kommunerne. Kulturen og nye samarbejdsformer er en del af løsningen på nogle af de samfundsmæssige udfordringer, som vi står over for, siger Uffe Elbæk.

De overordnede mål med aftalen er bl.a. at udvikle stærke sociale, kreative og innovative kompetencer hos kulturregionens børn og unge, samt at kulturregionen kendetegnes ved kulturelt entreprenørskab, engagement og udfoldelseskraft.

Det er første gang, at der indgås en kulturaftale for så mange kommuner i Danmark, og på sigt ønsker kommunerne at udvide samarbejdet, så der tænkes på tværs af Øresundsregionen.

- Det er imponerende, at så mange kommuner og Region Hovedstaden er gået sammen om en fælles og meget ambitiøs kulturpolitisk vision for hele Øresundsregionen, så området med kulturen i front for alvor kan konkurrere med Europas storbyregioner om at tiltrække investeringer, aktivitet og ressourcer. Jeg glæder mig meget til at følge kultursamarbejdet, siger altså Uffe Elbæk.

mou

Se aftalen her

Følgende kommuner er med i aftalen:
· Albertslund Kommune
· Allerød Kommune
· Ballerup Kommune
· Egedal Kommune
· Fredensborg Kommune
· Frederiksberg Kommune
· Frederikssund Kommune
· Furesø Kommune
· Gentofte Kommune
· Gladsaxe Kommune
· Greve Kommune (Region Sjælland)
· Gribskov Kommune
· Halsnæs Kommune
· Helsingør Kommune
· Herlev Kommune
· Hillerød Kommune
· Hvidovre Kommune
· Hørsholm Kommune
· Ishøj Kommune
· Københavns Kommune
· Køge Kommune (Region Sjælland)
· Lyngby-Taarbæk Kommune
· Region Hovedstaden
· Roskilde Kommune (Region Sjælland)
· Rudersdal Kommune
· Rødovre Kommune
· Stevns Kommune (Region Sjælland)