Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny kæmpe-ø ved tunnellen

Guldborgsund og Business LF foreslår omfattende jordflytning til turist-ø
KORT NYT1. NOV 2011 13.26

GULDBORGSUND: Tag otte millioner kubikmeter jord fra tunnel-gravningen til Fehmarn - flyt den rundt om Falster og dump det hele til en kunstig kæmpe-ø i Østersøen 1,5 kilometer direkte ud for Marielyst Strandvej...

Sådan lyder ifølge Folketidende den storstilede plan, som Guldborgsund Kommune og Business LF i dag sender til Femern A/S i forbindelse med ide-høringsfasen for blandt andet landopfyldningen i tilknytning til tunnelbyggeriet.

Planen er allerede udarbejdet ganske detaljeret - og som langt mere end en løs idé. I samarbejde med Arkitektfirmaet Hasløv & Kjærsgaard A/S, som også har været involveret i store ø-projekter ved Dubai, er der lavet en plan for både opbygning og 'indhold' på den nye 'Marieø' på 1.540.000 kvm.

- Det, der også har optaget os i forbindelse med hele Femern-projektet, er at skabe varige gevinster for landsdelen. Her er turismen afgørende, fordi den skaber varige job. Og projektet her kan være det nye turistmæssige 'fyrtårn', som Lolland-Falster efterspørger, siger Flemming Jantzen (V), formand for Erhvervs- og Turismeudvalget.