Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Peder Hvelplund debuterede i sin nye rolle på Enhedslistens pressemøde efter sommergruppemødet.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Ny EL-gruppeformand vil dreje partiets geografiske fokus

Som selverklæret bonderøv vil Peder Hvelplund bringe en anden virkelighed ind til Enhedslisten på Christiansborg.
11. AUG 2020 14.20

Enhedslisten har skiftet gruppeformand i forbindelse med sit sommergruppemøde, og den nye, Peder Hvelplund, vil differentiere sig fra sine forgængere ved at være en art intern talsmand for EL-vælgere uden for hovedstaden og de store byer.

Den del af landet, hvor kaffe er noget man drikker hos hinanden og ikke på café, forklarede han på pressemødet efter sommergruppemødet. Peder Hvelplund havde på forhånd over for TV2 Nord erklæret sig selv som bonderøv. Han vil bruge sin post til at 'bringe mere af den virkelighed, vi oplever i Nordjylland og i provinsen' ind på Christiansborg'.

Ifølge et interview til Jysk Fynske Medier omfatter hans virkelighed et meget u-EL'sk ejerskab af ikke blot en enkelt men to biler - 'en betingelse for at få en hverdag til at hænge sammen', siger han, der privat bor langt ude på landet i Vennebjerg i Hjørring Kommune, et sogn med under 500 indbyggere.

Han ikke blot bor i Nordjyllands Storkreds, han er også valgt her og er dermed en undtagelse fra hovedsporet i Enhedslistens opstillingspraksis for folketingskandidater, der giver kandidaterne de sikreste kredse i rækkefølge efter, hvem partiet foretrækker at få valgt og uden hensyn til geografisk tilhørsforhold eller ej. Før FV19 var det københavnske Stine Brix, der havde mandatet, og først da hun faldt for rotationsprincippet, kom Peder Hvelplund til som andet end barselsvikar og blev partiets nordjyske spidskandidat.

 

DK Nyt dækker pressemøderne ved partiernes sommergruppemøder med særligt blik for lokalpolitiske emner.