Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny cykelstrategi i hovedstaden

I 2015 skal halvdelen af alle ture til Københavns arbejdspladser og undervisningsinstitutioner ske på cykel, lyder en af målsætningerne
KORT NYT20. APR 2011 9.47

KØBENHAVN: I dag er det 35 procent af turene, der tages på de to-hjulede i hovedstaden. Den nye cykelstrategi, som et politisk flertal i Borgerrepræsentationen står bag, gælder for årene 2011-2025. Det oplyser Dansk Cyklistforbund.

For at opnå målene i cykelstrategien, satser Københavns Kommune på store investeringer i bl.a. en udvidelse af cykelstinettet og flere parkeringsfaciliteter. Desuden er det nødvendigt med en eller anden form for trængsels/kørselsafgifter for at reducere biltrafikken, mener kommunen, der dog endnu ikke har kunnet formå regeringen og Folketinget at at beslutte sådanne tiltag .

- Godt udspil, København! Nu skal planerne realiseres, og her tilbyder Cyklistforbundet sig som en aktiv medspiller: Hvis målene skal nås, kræver det en massiv indsats og konkret handling her og nu, f.eks. i forhold til de presserende problemer med manglende parkeringsfaciliteter,  siger Erik Hjulmand, formands for Dansk Cyklistforbunds Købehhavns-afdeling.

mou