Ny aftale skal styrke Roskilde som musikby
Foto: Flemming Bo Jensen, Gonzales Photo, Ritzau Scanpix

Ny aftale skal styrke Roskilde som musikby

Partnerskabsaftale med Rytmisk Musikkonservatorium, RMC, skal bidrage med kreativiteten i projekt Alle Tiders Musikby.

ROSKILDE: Roskilde Kommune har indgået en partnerskabsaftale med Rytmisk Musikkonservatorium, RMC. Partnerskabet er en del af kommunens strategi mod at skabe Alle Tiders Musikby. Et projekt som involverer omtrent samtlige musikaktører i kommunen - fra kommunale institutioner og foreninger over uddannelsesinstitutioner og spillesteder til Roskilde Festival og erhvervsdrivende.

- Jeg har store forventninger til, at samarbejdet med såvel studerende som rektor og konservatoriets kompetente fagpersonale vil kaste nogle spændende nye projekter af sig - projekter som også kan styrke vores lokale aktører, siger Tomas Breddam (S), borgmester i Roskilde.

RMC er landets førende uddannelsesinstitution inden for rytmisk samtidsmusik. Her udklækkes mange af Danmarks kommende musikere, sangskrivere, musikproducere og music managers. Konservatoriet har også et bredere fokus på, at de studerende skal bidrage til samfundet gennem det, de kalder kunstnerisk medborgerskab, og her er partnerskabet med Roskilde Kommune en naturlig forlængelse.

- På RMC er visionen at uddanne fremtidens kunstneriske innovatorer, der træder aktivt ind i samfundet og forløser potentialer. Og Alle Tiders Musikby er en fremsynet og helt oplagt platform for vores studerende, hvor de kan levendegøre og udfolde opgaven som kunstneriske medborgere, der bidrager til udvikling af mennesker og fællesskaber som undervisere, formidlere og medskabere, siger rektor Henrik Sveidahl.

Planen er, at konservatoriets studerende får mulighed for at komme i praktik i Alle Tiders Musikby, og indgå i de samarbejder, der allerede eksisterer på tværs af institutioner, aktører og interessenter i kommunen.

Parterne lægger hver især medarbejderressourcer i samarbejdet. Der er ikke afsat penge til partnerskabet.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt